SESONGEN 24-25

Konserter sesongen 2024-2025

Nå skjer det mye nytt i Lillestrøm Musikkorps. Vår faste dirigent gjennom hele 22 år, Trond Myhre, gir seg etter 17. mai 2024. Korpset ansetter i første omgang ikke en ny fast dirigent og musikalsk leder, men kommer i sesongen 24-25 til å benytte en rekke, for oss, nye dirigenter. Og noen gamle bekjentskaper gjør comeback. Ikke mindre enn åtte ulike dirigentnavn er foreløpig bekreftet for det neste året i Lillestrøm Musikkorps! Vi ser frem til en sesong med svært stort spekter i repertoar, konsertkonsepter og ikke minst dirigenter. Under finner du en beskrivelse av de planlagte konsertene vi skal gjøre. God fornøyelse, og vel møtt på konsert med Lillestrøm Musikkorps! Og er du av dem som sitter med en tanke om at NÅ er tiden for å begynne i korpset? Da leser du mer her. 

KLIKK HER for å komme til en nedlastbar PDF-versjon av sesong-programmet vårt, med litt mer utfyllende info!
KONSERTER

 THE TORTOISE AND THE HARE - urpremiere

Lørdag 31. august | Lillestrøm Kultursenter
PROGRAM (foreløpig):
Ferrer Ferran – The Tortois and the Hare – Konsert for tuba og eufonium 
Arturo Márquez – Danzón no 2 
 Emmanuel Chabrier - Espana
Nikolai Rimsky-Korsakov – Capriccio Espagnol 
David Morton
DIRIGENT
David Morton er opprinnelig kornettist, med bakgrunn fra engelsk brassbandtradisjon og Eikanger Bjørsvik Musikklag. De siste årene kan gjerne et uttrykk som «alt han tar i blir til gull» brukes om David. Sist som dirigent for Brøttum Brass, først med opprykk til elitedivisjon, etterfulgt av en kruttsterk debut med topp 5-plassering. David Morton er ansatt som musikkonsulent i NMF, i tillegg til sitt virke som dirigent og musiker. Vi gleder oss til å jobbe med David i august!
Bente Illevold
EUFONIUM
Bente Illevold er en etablert solist på euphonium, både på nasjonalt og internasjonalt nivå. Til daglig arbeider Bente som frilansmusiker og pedagog. Hun blir regelmessig invitert som gjestelærer ved utdanningsinstitusjoner, og som solist på nasjonale og internasjonale festivaler. I 2021 vant Bente det prestisjetunge Forsberg- og Aulies legat, noe som plasserte henne blant Norges beste musikere.Hun jobber jevnlig med den tyske tubaisten Daniel Ridder.
Daniel Ridder
TUBA
Daniel Ridder er en tysk tubaist ansatt i Musikkorps der Bundes-wehr Siegburg, og har vikariert i orkestre som WDR Funkhausorchester Cologne, Staatstheater Oldenburg, Sinfonieorchester Münster, Duisburger Philharmoniker, Südwestfälische Philharmonie Hilchenbach, Bergische Symphoniker, Philharmonisches Orchester Hagen and the Deutsche Oper am Rhein in Düssel-dorf. Han har gjort en rekke innspillinger, og jobber jevnlig med Bente Illevold.
Ferrer Ferran
KOMPONIST
Ferrer Ferran er en spansk komponist og dirigent som har blitt allemannseie også i Norge. Vi i Lillestrøm Musikkorps har fremført musikk av ham flere ganger, første gang i 2012. Den gangen dro vi i land seieren i NM Janitsjar med hans programmatiske verk Pinocchio. Ferran har komponert verket som urfremføres ved konserten vår, bestilt av Bente Illevold og Daniel Ridder. 
KONSERTER

Hamar Kulturhus

Søndag 22. september
Program (foreløpig): 
 Ferrer Ferran – The Tortoise and the Hare – Konsert for tuba og eufonium 
Leonard Bernstein – Candide Suite
Hector Berlioz - Roman Carnival
Paul Hart - Cartoon
Sebastian Haukås
DIRIGENT
Sebastian Haukås er trompetist og dirigent. Ansatt i Forsvarets Stabsmusikkorps, og i tillegg aktiv som solist og kammermusiker. Som dirigent er han spådd en lysende karriere, og har den siste tiden blitt ansatt som dirigent for Oslo Brass Band, et av landets aller beste korps. Vi har så vidt jobbet med Sebastian Haukås i forbindelse med Dirigentlab i mai 2024, der Ole Kristian Ruud var mentor. Nå der vi frem til å gjøre et helt prosjekt sammen med Sebastian!
Renate B. Søisdal
TUBA
Renate B. Søisdal er en av våre mange, og dyktige tubaister. Renate er fra Lillestrøm, og studerer for tiden ved Norges Musikkhøgskole. Ved konserten i Hamar Kulturhus vil hun være solist på Ferrer Ferrans dobbeltkonsert for tuba og eufonium, sammen med Eivind Grøntvedt
Eivind Grøntvedt
EUFONIUM
Eivind Grøntvedt er også en av våre egne flotte musikere! Opprinnelig fra Tjøme, og er snart ferdig utdannet ved Norges Musikkhøgskole. Eivind har allerede rukket å vikariere med profesjonalle janitsjarkorps, og spilt solo-eufonium med Lillestrøm Musikkorps med store oppgaver blant annet på de to siste NM. 
Ådansbruk Musikkforening
SPILLENDE KONSERTARRANGØR
Ådalsbruk Musikkforening, på folkemunne kalt Bruksmusikken, er et janitsjarkorps fra Løten i Hedmark. Korpset er et av landets eldste, og er svært aktive. De spiller på et høyt nivå, med gode plasseringer i 1. divisjon i NM Janitsjar. Med det kan de for øyeblikket stolt kalle seg Innlandets beste janitsjarkorps! "Bruksmusikken" er konsertarrangør, og vil ved konserten i Hamar Kulturhus spille sin egen avdeling, og Lillestrøm Musikkorps spiller en egen avdeling!  
KONSERTER

Mahler 3

Søndag 27. oktober | Norges Musikkhøgskole
Program (foreløpig):
Gustav Mahler Symphpny No. 3
1. sats 
6. sats 

Trond Husebø - dirigent

Trond Husebø har etablert seg som en av de mest brukte norske dirigentene. Opprinnelig bratsjist, men studerte direksjon med Ole Kristian Ruud. Han startet karrieren som assistentdirigent i Bergen Filharmoniske Orkester, og har jobbet med blant annet Oslofilharmonien, Stavanger Symfoniorkester, Trondheim Symfoniorkester, Danmarks Radio Symfoniorkester og Gøteborg Symfoniker. Han har også jobbet med orkestere i USA. Trond har i tillegg dirigert mye korps, både de norske militærkorpsene, og flere av de beste norske brassband og janitsjarkorps. I mai ledet han Musikkforeningen Nidarholm til seier i EM Janitsjar i Oslo Konserthus

Christiania Blåseensemble

Christiania Blåseensemble ble opprettet i 2008, og er et studentstyrt ensemble laget av og for musikkstudentene i Oslo. Ambisjonsnivået er høyt, med mål om å prestere på høyde med landets profesjonalle janitsjarkorps. CBE er regjerende norgesmester, etter sin frem-føring av Vårofferet med Ingar Bergby i NM Janitsjar 2024.

Gustav Mahler

Gustav Mahler (1860 - 1911) var en østerriksk komponist og dirigent. I sin levetid ble han først og fremst ansett som en av de betydeligste dirigentene; anerkjennelsen for hans virke som komponist kom først et halvt århundre etter hans død. Mahlers symfonier og orkesterverker er nå en del av kjernerepertoaret ved store symfoniske orkestre over hele verden.
KONSERTER
LMK Ensemble
Mandag 4. november | Lillestrøm Kultursenter
Vi deler opp korpset i en rekke ulike, mindre besetninger: Blåsekvintetter, messingkvintetter og andre ensembler. De ulike gruppene spiller et kortere verk for besetningen. 
KONSERTER

Julekonserten 2024

Mandag 2. desember | Lillestrøm Kirke 
Program (foreløpig - utdrag): 
På programmet står klassisk "Dover style" julemusikk med kor, orkester og solist. Julestemningsgaranti gis! 

Reidun Sæther - vokal

Reidun Sæther ble for alvor kjent i Norge etter sin suksess i Stjernekamp 2014. Før det var hun allerede godt etablert som musikalstjerne. Hun har gitt ut flere plater, har turnert land og strand rundt sammen med ulike artister, og har også deltatt i Melodi Grand Prix. I 2012 mottok hun Musikkteaterprisen. Sist men ikke minst: Reidun er en av våre lokale stjerner, debuten var i Teatersalen ved Lillestrøm Kultursenter!

Kjetil Djønne - Dirigent

Kjetil Djønne proklamerte allerede som 12 åring at det var dirigent han skulle bli. Han har bakgrunn som jazzgitarist og euphonist, og dirigentutdannelsen har han fra Universitetet i Stavanger. Kjetil er nylig ansatt som assistentdirigent i Forsvarets Musikk, noe som innebærer at han får jobbe med samtlige fem forsvarskorps i årene som kommer.

St Laurentius-koret

St Laurentius-koret er et blandet kor fra Lørenskog, under ledelse av Pål Rullestad. Våren 2023 satte de opp den kritikerroste forestillingen Musical Moments, for fulle saler i Lørenskog hus.
SESONGEN 24-25

LMK Ensemble
Mandag 13. januar | Lillestrøm Kultursenter

Lillestrøm Musikkorps øver jevnlig delt opp i grupper: treblås, messing og slagverk. Sjelden eller aldri spiller disse ensemblene originalskrevet musikk for besetningen på konsert, og akkurat det har vi lyst til å gjøre noe med!

På konserten får du høre messingensemblet vårt, og treblåsensemblet vårt, ispedd slagverk. Dette blir et helt nytt prosjekt for korpset, som vi gleder oss veldig til å gjennomføre! 
Sverre S. Olstrud
DIRIGENT MESSINGENSEMBLE
Sverre Stakston Olsrud er utdannet euphonist ved Norges Musikkhøgskole, og har størsteparten av sitt voksne liv jobbet i Forsvarets Stabs-musikkorps. Parallelt har han de siste årene dirigert flere av de beste amatørkorpsene i Norge, blant annet våre venner i Opus 82. For øyeblikket er Sverre Olsrud ansatt som dirigent i musikktroppen i HMKG.
Alessandro Capriotti
DIRIGENT TREBLÅSENSEMBLE
Alessandro Caprotti er solofagottist i Kringkastings-orkesteret, og har også spilt i blant andre Orchestre National de Lyon, City of Birmingham Symphony Orchestra og i Den Norske Opera og Ballett. Han er fast medlem i et av landets beste ensembler, Oslo Kammer-akademi, og underviser både ved Barratt Dues Musikkinstitutt og Norges Musikkhøgskole.
KONSERTER

NM Janitsjar 2025

Lørdag 5. april | Olavshallen Store Sal
Program ikke besluttet

Ingar Bergby - dirigent

Ingar Bergby er en av Norges mest anerkjente orkesterdirigenter, med stor produksjon innenfor klassisk musikk, opera, samtids- og crossovermusikk. Utdannet klarinettist og dirigent, med diplomeksamen i 1991. Ingar har vært sjefsdirigent ved flere av de norske forsvarskorpsene, og han leder jevnlig de norske og nordiske symfoniorkesterene. Ingar Bergby dirigerte Lillestrøm Musikkorps siste del av 90-tallet, med fem NM-titler. Høsten 2023 ledet han korpset i konserten der Vårofferet sto på programmet. Ingar er også regjerende norgesmester, etter at han dirigerte Christiania Blåseensemble i NM Janitsjar 2023.

Lillestrøm Musikkorps i NM Janitsjar

NM Janitsjar er for Lillestrøm Musikkorps årets definitive hovedmål, og høydepunkt. Siden 1989 viser opptellingen ikke mindre enn 13 NM-titler i øverste divisjon, 12 stk 2. plasser og 4 stk 3. plasser. Totalt 29 plasseringer på «pallen». Selv om vi alltid går for best mulig plassering, er det viktigste for oss å gjøre en fantastisk konsert. Vi er kjent for å velge et repertoar som «går hjem» hos publikum, og av den grunn oppnår vi nesten alltid mer eller mindre fullsatt Olavshall når vi går på scenen. En fantastisk opplevelse!
SESONGEN 24-25

17.mai-konserten 2025

Lørdag 17. mai | Lillestrøm Kultursenter 
Program: 
Tradisjonalt nasjonaldagsprogram med mye norsk musikk! 

Edvin Simenstad - dirigent

Edvin Simenstad har vært klarinettist i Lillestrøm Musikkorps i en årrekke, og han er også musikalsk leder for Lillestrøm Harmoniensemble. Edvin har mastergrad i direksjon ved Norges Musikk-høgskole, og har dirigent anerkjente ensembler som Kongelige Norske Marines musikkorps, Hærens musikkorps og Göteborg Wind Orchestra. Han har også vært assistentdirigent i Forsvarets Stabsmusikkorps. Lillestrøm Musikkorps dirigerte han første gang under Byfesten 2024.
Lillestrøm Musikkorps på byfestscenen

Lillestrøm Byfest 2025
Lørdag 14. juni  |  Utescene foran Lillestrøm Kultursenter 

Byfesten i Lillestrøm medio juni er en tradisjon som står sentralt for alle Lillestrømlinger med respekt for seg selv! Det er en viktig konsert også for Lillestrøm Musikkorps. Vi spiller på utescenen foran Lillestrøm Kultursenter, og konserten er gratis for alle. Her blir det høy underholdningsfaktor, swingfot og mulighet for å nyte både mat og drikke mens vi spiller! Dirigent vil annonseres. 
Søk
Driftes av Styreportalen AS